Jau izsenis mūsu senči, lai ilgāk saglabātu augļus, ogas un dārzeņus, tos marinēja, sālīja, vārīja un visādi citādi apstrādāja, lai pēcāk varētu baudīt ziemas dzestrumā. Jāteic, ka konservēšana ir aktuāla vēl arī mūsdienās, jo tas ir lielisks veids, kā vitamīniem un uzturvielām bagātos vasaras dārzeņus un augļus iekļaut uzturā arī citos gadalaikos, kad tie nav pieejami. Par to, kā pareizi veikt konservēšanu un kāds aprīkojums ir nepieciešams, lasi raksta turpinājumā!
Konservēšana ziemai no pašaudzētajiem, tirgū vai kādā zemnieku saimniecībā iegādātiem produktiem ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā šos produktus saglabāt svaigus pēc iespējas ilgāk. Lai arī varētu šķist, ka augļu, ogu un dārzeņu griešana, marinēšana, sālīšana, vārīšana un cita veida apstrādāšana ir laikietilpīgs process, aicinām domāt ilgtermiņā, jo viss ieguldītais darbs un laiks atmaksāsies.
Konservēšanas veidi ir daudz un dažādi, taču, lai konservējumi saglabātos pēc iespējas ilgāk, ir jāņem vērā vairāki knifiņi:
Gurķi un tomāti ir populārākie dārzeņi, ko izmanto konservēšanai. Gurķu konservēšana ir labi zināma metode, ko pielietojam no paaudzes paaudzē, lai šos dārzeņus saglabātu kraukšķīgus. Marināde tiem piešķir pikantumu un citādākas garšas nianses. Klasiski to marinēšanā izmanto etiķi, bet var lietot arī, piemēram, sinepes un citronskābi, kam pievieno iecienītākos garšaugus.
Arī tomātu konservēšana paver plašas un daudzveidīgas iespējas. Tos var konservēt līdzīgi kā gurķus vai marinādei izmantot sālsūdeni. Vēl viens populārs to uzglabāšanas veids ir pagatavošana želejā. Pikantāku garšu cienītājiem garšos tomātu lečo, kas būs garda piedeva kā gaļas, tā arī veģetārajiem ēdieniem.
Augļus un ogas visbiežāk realizē kompotos vai ievārījumos. Kompoti ziemai palīdz tiem nezaudēt vērtīgās īpašības vitamīnus. Ķiršu kompots visbiežāk tiek gatavots no skābajām ogām. Ābolu kompots lieliski saderēs kopā ar desertiem. Tam var pievienot krustnagliņas, kas piešķirs vēl izteiksmīgāku garšu. Labā ziņa, ka kompotus var baudīt arī bez jebkā cita.
Vēl viens no iecienītākajiem bērnības našķiem ir ievārījums. To varēsi baudīt kopā ar pankūkām, dažādiem desertiem vai vienkārši uzziest uz maizes.
Lai produktu iekonservēšana noritētu raiti un pareizi, ir nepieciešami gan piemēroti trauki, gan arī rīki, kas šo procesu ievērojami paātrina. Lūk, daži no tiem:
Konservēšana ir lielisks veids, kas sniedz iespēju produktus uzglabāt pēc iespējas ilgāk. Taču, lai to paveiktu pareizi, ir nepieciešamas ne vien zināšanas, bet arī atbilstošs aprīkojums, kas ne vienmēr ir lēts. Ātrie kredīti internetā var būt risinājums tad, ja nepieciešama papildu naudas summa. SMScredit.lv aicina rūpīgi apdomāt lēmumu par pieteikšanos aizdevumam, izvērtējot tā atmaksas iespējas.
Jau izsenis mūsu senči, lai ilgāk saglabātu augļus, ogas un dārzeņus, tos marinēja, sālīja, vārīja un visādi citādi apstrādāja, lai pēcāk varētu baudīt ziemas dzestrumā. Jāteic, ka konservēšana ir aktuāla vēl arī mūsdienās, jo tas ir lielisks veids, kā vitamīniem un uzturvielām bagātos vasaras dārzeņus un augļus iekļaut uzturā arī citos gadalaikos, kad tie nav pieejami. Par to, kā pareizi veikt konservēšanu un kāds aprīkojums ir nepieciešams, lasi raksta turpinājumā!
Konservēšana ziemai no pašaudzētajiem, tirgū vai kādā zemnieku saimniecībā iegādātiem produktiem ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā šos produktus saglabāt svaigus pēc iespējas ilgāk. Lai arī varētu šķist, ka augļu, ogu un dārzeņu griešana, marinēšana, sālīšana, vārīšana un cita veida apstrādāšana ir laikietilpīgs process, aicinām domāt ilgtermiņā, jo viss ieguldītais darbs un laiks atmaksāsies.
Konservēšanas veidi ir daudz un dažādi, taču, lai konservējumi saglabātos pēc iespējas ilgāk, ir jāņem vērā vairāki knifiņi:
Gurķi un tomāti ir populārākie dārzeņi, ko izmanto konservēšanai. Gurķu konservēšana ir labi zināma metode, ko pielietojam no paaudzes paaudzē, lai šos dārzeņus saglabātu kraukšķīgus. Marināde tiem piešķir pikantumu un citādākas garšas nianses. Klasiski to marinēšanā izmanto etiķi, bet var lietot arī, piemēram, sinepes un citronskābi, kam pievieno iecienītākos garšaugus.
Arī tomātu konservēšana paver plašas un daudzveidīgas iespējas. Tos var konservēt līdzīgi kā gurķus vai marinādei izmantot sālsūdeni. Vēl viens populārs to uzglabāšanas veids ir pagatavošana želejā. Pikantāku garšu cienītājiem garšos tomātu lečo, kas būs garda piedeva kā gaļas, tā arī veģetārajiem ēdieniem.
Augļus un ogas visbiežāk realizē kompotos vai ievārījumos. Kompoti ziemai palīdz tiem nezaudēt vērtīgās īpašības vitamīnus. Ķiršu kompots visbiežāk tiek gatavots no skābajām ogām. Ābolu kompots lieliski saderēs kopā ar desertiem. Tam var pievienot krustnagliņas, kas piešķirs vēl izteiksmīgāku garšu. Labā ziņa, ka kompotus var baudīt arī bez jebkā cita.
Vēl viens no iecienītākajiem bērnības našķiem ir ievārījums. To varēsi baudīt kopā ar pankūkām, dažādiem desertiem vai vienkārši uzziest uz maizes.
Lai produktu iekonservēšana noritētu raiti un pareizi, ir nepieciešami gan piemēroti trauki, gan arī rīki, kas šo procesu ievērojami paātrina. Lūk, daži no tiem:
Konservēšana ir lielisks veids, kas sniedz iespēju produktus uzglabāt pēc iespējas ilgāk. Taču, lai to paveiktu pareizi, ir nepieciešamas ne vien zināšanas, bet arī atbilstošs aprīkojums, kas ne vienmēr ir lēts. Ātrie kredīti internetā var būt risinājums tad, ja nepieciešama papildu naudas summa. SMScredit.lv aicina rūpīgi apdomāt lēmumu par pieteikšanos aizdevumam, izvērtējot tā atmaksas iespējas.